Kropla drąży skałę - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2008)
Szef Naczelnej Rady Lekarskiej pisze o podejrzeniach, jakie zrodziły się, gdy postanowił wziąć udział w białym szczycie . Jego znajomi kiwali głowami i stwierdzali, że jest niepoprawnym optymistą, a rząd zorganizował tę imprezę wyłącznie po to, by w sytuacji gorącego kryzysu wywołanego nowymi przepisami dotyczącym czasu pracy lekarzy oraz narastająca falą żądań i protestów innych pracowników medycznych zyskać na czasie. Tymczasem w wyniku wytężonej pracy wielu osób podczas białego szczytu powstał dokument nazwany Rekomendacje. Moim zdaniem, jest to najbardziej sensowna propozycja pryncypiów systemu ochrony zdrowia do wzięcia pod uwagę przez polityków