Fundusze europejskie na projekty rozwojowe i szkoleniowe pracowników medycznych (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2008)
Fundusze europejskie to nie tylko fundusze przeznaczone na inwestycje w postaci wyposażenia sal operacyjnych, zakupu nowych technologii diagnostycznych czy karetek pogotowia. To również fundusze wspierające projekty rozwojowe i szkoleniowe kadry medycznej. Projekty te będą finansowane w latach 2007–2013 z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.