Więcej rynku. Rozmowa z Markiem Haberem - Wojteczek, Justyna (Menedżer Zdrowia, 2008)
Wiceminister zdrowia Marek Haber przekonuje, że dopóki proces legislacyjny się nie skończył, dopóty istnieje możliwość zawarcia kompromisu. Jakie jest możliwe pole kompromisu, jednak nie chce powiedzieć, zasłaniając się powodami politycznymi. Wiceminister, który sprawdził się jako dyrektor szpitala powiatowego, jest przekonany, że niektórym szpitalom trzeba pomóc, nawet jeśli ma mieszane uczucia co do formy pomocy – chodzi mu tu na przykład o umorzenia zobowiązań publicznoprawnych.