Pełną parą - Grzesiowski, Paweł (Menedżer Zdrowia, 2008)
Kolejny artykuł dr. Pawła Grzesiowskiego, kierownika Zakładu Profilaktyki Zakażeń i Zakażeń Szpitalnych w Narodowym Instytucie Leków. Tym razem o sterylizatorniach, groźbie outsourcingu tego typu działalności i wadze przestrzegania rygorystycznych procedur sterylizacji. Autor przekonuje, że sterylizatornia może się okazać sercem szpitala i doradza, kiedy warto tworzyć centralną sterylizatornię w strukturze szpitala.