HL7 - moduł komunikacji (Menedżer Zdrowia, 2008)
Wiele placówek służby zdrowia korzysta z systemu HIS, umożliwiającego rejestrację i wiele innych czynności związanych z ruchem chorych. Jeżeli jednak system ten nie ma otwartego modułu komunikacji HL7 (ang. Health Level Seven ; standard elektronicznej wymiany informacji w środowiskach medycznych), może to utrudniać pracę i stwarzać zagrożenia dla rozwoju placówki.