Śmierć na zamówienie - Cywiński, Piotr (Menedżer Zdrowia, 2008)
W niektórych krajach można zamówić osobę, która przyniesie... śmierć. Ba, powstaje przemysł, który wysyła innych na tamten świat, bo boją się cierpienia. W Szwajcarii zajmuje się tym wyspecjalizowana firma, a w Niemczech trwa debata na temat eutanazji, wywołana procesem dr. Rogera Kuscha, który skonstruował aparat pozwalający chyba ominąć niemieckie prawo zakazujące eutanazji. O dylematach etycznych współczesnego życia pisze z Niemiec Piotr Cywiński.