Będzie drożej - Kowalska, Jolanta (Menedżer Zdrowia, 2008)
Chodzi o składki OC dla szpitali. Dlaczego? Oto rys sytuacyjny: pacjenci coraz bardziej wyedukowani, coraz bardziej świadomi swoich praw, i rosnące w siłę kancelarie prawnicze, które specjalizują się w uzyskiwaniu odszkodowania dla poszkodowanego w szpitalu. Na dodatek w segmencie OC dla szpitali jest de facto monopol. Zła wiadomość – nie ma sygnałów, by miało się to zmienić. Warto zatem pomyśleć, jakie procedury wprowadzić, by zminimalizować ryzyko wyrządzenia szkody w szpitalu.