Nowoczesna placówka medyczna - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2008)
Nowe technologie znajdują zastosowanie wszędzie: na salach operacyjnych, w rejestracjach i gabinetach. Adam Majewski pisze o niektórych nowinkach. Na przykład o systemie zarządzania płynnymi odpadami medycznymi, który instaluje się na sali operacyjnej. System odpowiada za zbieranie w zamkniętym obiegu płynnych odpadów medycznych oraz pochłania dym chirurgiczny. Dodatkową funkcją jest automatycznie wysuwany wieszak kroplówki o obciążeniu do 12 kg. Inna nowinka to stacja centralnego monitorowania funkcji życiowych dla pacjentów chodzących, która umożliwia obsługę na jednym ekranie nawet do 60 pacjentów.