Wynajęta czystość - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2008)
Już niemal połowa szpitali zleca sprzątanie firmom zewnętrznym. Wydatki związane z utrzymaniem czystości spadają dzięki temu nawet o 30 proc. Outsourcing powinien być jednak poprzedzony rzetelną analizą potrzeb szpitala.