Zdrowie czy rynek - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2008)
Prezes Naczelnej Rady Lekarskiej krytykuje pomysł, by jedynie ekonomiści z banku oceniali plany naprawcze placówek zdrowotnych w toku przekształceń. Jego zdaniem ocena, a następnie dalsze losy placówek opieki zdrowotnej, od których funkcjonowania zależy życie tysięcy chorych, nie mogą pozostać jedynie w gestii niewidzialnej ręki wolnego rynku.