Zmieniamy stolicę. Rozmowa z Jarosławek Kochaniakiem - Wojteczek, Justyna (Menedżer Zdrowia, 2008)
Warszawa planuje unikalny na skalę polską projekt konsolidacji swoich placówek. Podlega jej w sumie 30 zakładów opieki zdrowotnej, w tym – 10 to szpitale. Niektóre placówki świetnie sobie radzą, inne są w złej kondycji. Niewątpliwie wszystkie czeka wielka zmiana, choć łatwo nie będzie. Nie tylko ze względu na ogrom przedsięwzięcia, ale i ze względu na spory opór tzw. strony społecznej.