Pojęciowe zamieszanie - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2008)
Autor, lider Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Lekarzy, występuje przeciwko mieszaniu pewnych pojęć, np. zysku z wyzyskiem, i przekonuje, że nie ma niczego złego w tym, że szpital będzie działał dla zysku. Pod warunkiem jednak, że będą zastosowane mechanizmy zapobiegające wyzyskowi – zarówno pacjentów, pracowników, jak i płatnika za usługi zdrowotne.