Technologiczna forteca pełna brudów - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2008)
Pralnie przyszpitalne to obecnie wyjątki. Regułą jest zlecanie przez szpitale usług pralniczych firmom zewnętrznym. Jest to nie tylko opłacalne, ale i bezpieczne. Obecnie firmy świadczące usługi pralnicze na rzecz szpitali dbają o przestrzeganie wyśrubowanych norm sanitarnych. Pomieszczenia zwolnione przez pralnie szpitalne można wykorzystać zaś do innych celów.