Rozwiązanie palącego problemu - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2008)
Zimy w Polsce nie należą do łagodnych, a koszty ogrzewania budynków – często starych, zdekapitalizowanych, mogą wydrenować budżet szpitala. Zarządzający często argumentują, że nie mają pieniędzy na termoizolację. Czy na pewno? Poza tym zarządzanie ogrzewaniem budynku można… zlecić firmie zewnętrznej. Dyrektor jednej z nich chwali się, że szpital może na takiej operacji zaoszczędzić nawet 50 proc. dotychczasowych wydatków na ogrzewanie. Warto chyba zapoznać się z takim pomysłem…