Ziarnko do ziarnka. Rozmowa z Marią Ilnicką-Mądry - Wojteczek, Justyna (Menedżer Zdrowia, 2008)
Dyrektor Maria Ilnicka-Mądry zarządza wielkim, wieloprofilowym szpitalem klinicznym. Nigdy, podczas jej 10-letnich rządów w tej placówce szpital nie był zadłużony. Pani dyrektor doprowadziła do tego, że jest to placówka ze znakomitą kadrą i spełniająca wszelkie europejskie standardy leczenia. Jak? Między innymi dzięki drobiazgowemu liczeniu kosztów, doborowi współpracowników i strategicznemu planowaniu. Rozmowa ze zwyciężczynią naszego Konkursu w kategorii Menedżer Zdrowia – SPZOZ.