Szpital z klocków - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2008)
Przyzwyczailiśmy się, że budowa szpitala czy szpitalnego oddziału trwa lata. To już przeszłość! Prace przy dobudowie dodatkowego piętra Szpitala Uniwersyteckiego im. dr. Antoniego Jurasza w Bydgoszczy trwały zaledwie trzy miesiące! O budowaniu oddziałów i całych szpitali z gotowych modułów w artykule Andrzeja Majewskiego.