Optymistyczny obraz - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2008)
Diagnostyka obrazowa w Polsce nie natrafia na żadne ograniczenia sprzętowe. Wszystkie nowości technologiczne są dostępne na naszym rynku. Jedyną barierą może być cena. Warto się jednak zastanowić, czy nie zapłacić więcej, bo można sporo zyskać korzystając z nowoczesnego sprzętu.