Dbaj o pracownika swego - Buchelt, Beata (Menedżer Zdrowia, 2008)
Pracownicy szpitala to jego największy kapitał. Tymczasem w polskich placówkach medycznych zamiast zarządzania personelem, mamy do czynienia z administrowaniem nim. Do takich wniosków doszła dr Beata Buchelt z Akademii Ekonomicznej w Krakowie, badając stan zarządzania ludźmi w publicznych krakowskich placówkach. I przypomina, że aby odnieść sukces, warto stosować nowoczesne zasady zarządzania kapitałem. Także w szpitalach.