Grunt to współpraca - Wojteczek, Justyna (Menedżer Zdrowia, 2008)
Hans-Piet Buiting, zarządzający szpitalem w Rotterdamie, opowiada, jak Holendrzy podnosili jakość leczenia w swoich szpitalach i eliminowali ryzyko wystąpienia zdarzeń niepożądanych. Wydawałoby się to banalne: analiza danych – diagnoza – dyskusja – opracowanie programu – jego wdrożenie. Pełnych danych na temat efektów programu jeszcze nie ma, ale już te pierwsze, dotyczące na przykład wskaźników odleżyn (spadek z ponad 30 do 5 proc.), pokazują, że źle nie jest.