Biznes i misja - rozmowa z Karimem Bitarem - Wojteczek, Justyna (Menedżer Zdrowia, 2009)
Prezes europejskiego oddziału Eli Lilly, Karim Bitar, opowiada, że firma farmaceutyczna to nie tylko biznes, ale i działania w ramach partnerstwa publiczno-prywatnego. Dają one niezłe efekty, a po stronie publicznych uczestników są takie organizacje, jak np. Światowe Forum Gospodarcze czy Światowa Organizacja Zdrowia.