Kontrowersje terapii nadciśnienia tętniczego - Gaciong, Zbigniew (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2008)
W pracy omówiono najczęściej dyskutowane zagadnienia związane z leczeniem nadciśnienia tętniczego, dotyczące miejsca poszczególnych grup leków hipotensyjnych i docelowych wartości ciśnienia tętniczego.