Reforma z zasadami - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2009)
Lider Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Lekarzy Krzysztof Bukiel cieszy się, że Ministerstwo Zdrowia rozpoczyna – choćby i spóźnioną – dyskusję o docelowym modelu opieki zdrowotnej. Obawia się jednak, że po raz kolejny zapomni się o istotnych zasadach, takich jak cel, hierarchia priorytetów i powiązanie poszczególnych elementów.