Lśniący prysznic… pełen bakterii - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2009)
W placówkach służby zdrowia woda kojarzy się z czystością i higieną. Niestety, nawet najczystsze krany, prysznice czy inhalatory mogą być źródłem zakażeń groźnymi bakteriami. Zdarzyło się, że doszło z tego powodu do śmierci pacjentów. Niektóre takie przypadki w Polsce kończyły się śmiercią pacjentów. Jak tego uniknąć? Odpowiedzią jest wymiana, modernizacja lub czyszczenie sieci wodnej w placówce. Adam Majewski podpowiada, jak to zrobić.