Lanzul – jedenaście lat po wprowadzeniu na polski rynek farmaceutyczny - Gabryelewicz, Antoni (Gastroenterology Review/Przegląd Gastroenterologiczny, 2009)
W pracy omówiono pozytywne wyniki przeprowadzonych w Polsce wieloośrodkowych badań klinicznych leczenia choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy oraz choroby reflu- ksowej przełyku za pomocą preparatu Lanzul.