Koszałki-opałki - Balicki, Marek (Menedżer Zdrowia, 2009)
Efektem przyspieszonych prac sejmowej Komisji Zdrowia ma być koszyk świadczeń gwarantowanych. Diabeł – jak zawsze – tkwi w szczegółach, a tych posłowie i rząd zdają się nie zauważać. Dlatego proponowanych rozwiązań należy się obawiać. A błędy popełnione w procesie legislacyjnym mogą doprowadzić do tego, że ustawa w ogóle nie wejdzie w życie.