Praca u podstaw - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2009)
Granty wartości 1,5 mln złotych na badania podstawowe rozdała założona przez Polpharmę Fundacja na rzecz Wspierania Polskiej Farmacji i Medycyny. To siódma edycja organizowanego konkursu na oryginalne prace badawcze. – Dotychczas żaden z konkursów nie doprowadził do powstania gotowego produktu w postaci leku. Wierzymy, że to jednak wcześniej czy później nastąpi – zapewniał na uroczystości wręczenia grantów Wojciech Kuźmierkiewicz, prezes Fundacji.