Droga przez punkty - Knypl, Krystyna (Menedżer Zdrowia, 2009)
System doskonalenia zawodowego lekarzy to fikcja. Z 22 tys. lekarzy zarejestrowanych w Warszawskiej Okręgowej Izbie Lekarskiej zaledwie 550 uzyskało wymaganą liczbę 200 punktów zgodnie z kryteriami ministerialnego rozporządzenia. Utrzymanie rozporządzenia w jego dotychczasowej postaci zasila długą listę dzieł science fiction, czyli takich, które choć dotyczą wiedzy, pozostają fikcją.