Zapobieganie zakażeniom rany operacyjnej - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2009)
Lepiej zapobiegać niż leczyć. Ta banalna prawda znajduje doskonałe odzwierciedlenia w przypadku ran pooperacyjnych. To niemal 25 proc. wszystkich zakażeń szpitalnych. Skuteczne zapobieganie im oznacza nie tylko zdrowie pacjentów, ale i oszczędności do szpitali.