Minister czy prezes (Menedżer Zdrowia, 2009)
Trwa publiczna debata na temat roli, jaką powinna odgrywać Agencja Oceny Technologii Medycznych. W redakcyjnej sondzie pytaliśmy o kto, powinien podejmować decyzje o refundacji leków i jakie powinny być uprawnienia tej Agencji. Odpowiadają: Bolesław Piecha, poseł PiS, b. wiceminister zdrowia; Leszek Sikorski, dyrektor Centrum Systemów Informacyjnych Ochrony Zdrowia, b. minister zdrowia; Jerzy Miller, b. prezes NFZ; Andrzej Tarasiewicz, prezes Związku Pracodawców Hurtowni Farmaceutycznych; Natalia Łojko, kancelaria Baker & McKenzie Gruszczyński i Wspólnicy.