Medycyna w pigułce - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2009)
Nie mogę zaakceptować zdecydowanej większości tekstu projektu ustawy o podstawowej opiece zdrowotnej. Stanowi ona znaczne zniekształcenie założeń reformy ochrony zdrowia w Polsce – mówi w rozmowie z Menedżerem Zdrowia prof. Andrzejem Steciwko, prezes Zarządu Głównego Polskiego Towarzystwa Medycyny Rodzinnej.