Jakoś, czy jakość - Fedorowski, Jarosław J. (Menedżer Zdrowia, 2009)
Do niedawna, gdy w szpitalu powiatowym w oparach dymu papierosowego dyrektor na zebraniu oświadczał pracownikom: jakoś sobie radzimy , miało to wymiar pochwały i sygnału: zrobiliśmy co, co do nas należało . Dziś już nie chodzi o jakoś, ale o jakość. XXI wiek na nowo definiuje pojęcie jakości w polskiej ochronie zdrowia.