Kuracja Baracka Obamy - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2009)
Co do tempa reformy ochrony zdrowia w USA jestem optymistą. Pilna potrzeba zmian stała się oczywista dla wszystkich podmiotów debaty, nikt nie weźmie na siebie roli hamulcowego, który uniemożliwi zrobienie kroku naprzód. Pierwsze elementy planu Obamy zaczną obowiązywać szybko – mówi w rozmowie z Menedżerem Zdrowia Ronalde J. Steingard, profesor Commonwealth Medicine University of Massachusetts, doradca ds. medycznych władz stanu Massachusetts.