Zmiany podśluzówkowe górnego odcinka przewodu pokarmowego - Lewosiuk, Agnieszka; Białek, Andrzej; Smereczyński, Andrzej; Starzyńska, Teresa (Gastroenterology Review/Przegląd Gastroenterologiczny, 2009)
Na podstawie piśmiennictwa i doświadczeń własnych w niniejszej pracy podsumowano zagadnienia dotyczące zmian podśluzówkowych górnego odcinka przewodu pokarmowego, ze szczególnym uwzględnieniem diagnostycznej roli echoendoskopii oraz nowych endoskopowych metod leczenia.