Szkolenia za unijną kasę - Staszewska, Angelika (Menedżer Zdrowia, 2009)
Jak pokazało kilkuletnie doświadczenie z funduszami unijnymi, dotacje nie są z pewnością lekarstwem na wszelkie problemy systemu ochrony zdrowia, ale często są przyczynkiem przemian nie tylko w sferze infrastrukturalnej, ale również edukacyjno-szkoleniowej. W Polsce za mało wydaje się na szkolenie lekarzy. Fundusze Unii Europejskiej to najlepsze narzędzie do załatania tej dziury. Jak z nich skorzystać?