Pakiet antykryzysowy - Knypl, Krystyna (Menedżer Zdrowia, 2009)
Kryzys nie omija żadnej z dziedzin gospodarki i trudno oczekiwać, że ochrona zdrowia w trudnych czasach pozostanie wyspą dostatku. Nad problemami walutowymi debatują rządy, banki, giełdy i zwykli obywatele. Podobnie zagadnieniu wpływu kryzysu na ochronę zdrowia poświęca się coraz więcej uwagi. Kancelaria Prezydenta RP zorganizowała 23 maja 2009 r. konferencję naukową Zdrowie i kryzys światowy – europejska perspektywa. Konsekwencje dla Polski.