Sprawozdanie z III Kongresu Top Medical Trends (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2009)
W III Kongresie Top Medical Trends w Poznaniu wzięło udział 3963 lekarzy z całej Polski oraz kilkuset internautów. Podczas tego wyjątkowego wydarzenia mieli oni okazję wysłuchać 90 wykładów w 14 sesjach plenarnych i 15 sesjach satelitarnych, prezentowanych przez najlepszych wykładowców. Wykłady odbywające się w Sali Kongresowej MTP były transmitowane do czterech sal pobocznych. Zainteresowanie lekarzy poszczególnymi tematami okazało się ogromne. Po każdej z sesji w dodatkowych salach odbywały się dyskusje z wykładowcami. Niektóre z nich trwały ponad dwie godziny.