Jeden płatnik to za mało - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2009)
Gdyby Narodowy Fundusz Zdrowia miał konkurencję, a świadczeniodawcy mieliby szansę uciec do niej, nie mielibyśmy wielu problemów, z którymi borykamy się dziś. To jeden z kilku powodów, by NFZ pozbawić pozycji monopolisty – mówi w rozmowie z Menedżerem Zdrowia Jerzy Miller, wojewoda małopolski, były prezes Narodowego Funduszu Zdrowia.