Doktora wyręczy siostra - Sygut, Marzena (Menedżer Zdrowia, 2009)
Polskie prawo traktuje pielęgniarki tak, jakby ich edukacja kończyła się na etapie średniej szkoły zawodowej. Nie wolno im robić bardziej skomplikowanych zastrzyków, drobnych zabiegów, modyfikować dawek leków, interpretować EKG. Brak lekarzy wymusi zmiany: powstaje nowe prawo zwiększające uprawnienia pielęgniarek.