Szpitale pod klucz - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2009)
Uważam, że infrastruktura polskich szpitali i klinik wymaga dużo pracy i inwestycji. To zmiany na lata, które uzależnione są w dużej mierze od zmian strukturalnych i legislacyjnych. Wprawdzie organy ustawodawcze jasno precyzują cel w postaci podwyższenia standardu usług, ale wdrożenie choćby samych norm UE prawdopodobnie opóźni się o kilka lat. – Niezależnie od tego, już dziś należy w planach inwestycyjnych uwzględniać nowoczesne technologie, tak aby za kilka lat polskie placówki były konkurencyjne. Jesteśmy partnerem rozwijających się i patrzących w przyszłość zakładów opieki zdrowotnej, które zdecydowały się zmierzać w kierunku poprawy standardów świadczonych usług – mówi w rozmowie z Menedżerem Zdrowia Nisan Gertz, dyrektor ds. inwestycji medycznych w RED MED Development.