Wprowadzają tereferereformę - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2009)
W dotychczas obowiązujących zasadach dokonuje się co najwyżej kosmetycznych (choć w wielu przypadkach zupełnie niezrozumiałych) zmian. Wszystko wskazuje na to, że słowa pani minister Kopacz mające uspokoić wyborców, że po wprowadzeniu ustawy koszykowej nic się nie zmieni wejdą w życie w całej swojej rozciągłości. Tylko wobec tego pozostaje postawić pytanie: po co ta cała awantura? Mówiąc poważnie: mam wrażenie, że znowu tracimy jakąś szansę na uporządkowanie polskiego systemu ochrony zdrowia. Szkoda.