Przestroga znad Sekwany - Górecki, Wiktor (Menedżer Zdrowia, 2009)
Ukazały się właśnie tegoroczne raporty krajowe programu EHR-Implementation, a w nich analiza przyczyn zatrzymania informatyzacji francuskiej ochrony zdrowia. Wnioski, które wyciągnęli Francuzi, przydatne będą w informatyzacji polskiej ochrony zdrowia, bo dotychczas w swoich pracach powielamy francuskie błędy.