Polska 2018 – kraj nowoczesnych szpitali - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2009)
Historia budowy wielu szpitali w Polsce jest historią wyrzucania w błoto publicznych pieniędzy. Czy budowa, rozbudowa bądź modernizacja szpitala mogą zajmować mniej czasu, nie zakłócać pracy jednostki i być zgodne z przepisami? Nie tylko mogą, ale też... muszą!