Stan astmatyczny – wczoraj i dziś - Droszcz, Wacław (Advances in Dermatology and Allergology/Postępy Dermatologii i Alergologii, 2009)
Dyskutowano problemy stanu astmatycznego w odniesieniu do lat ubiegłych i obecnych. Zwrócono uwagę na istotne zmniejszenie się nasilenia tego stanu w ostatnim czasie.