Prawem kaduka - Sygut, Marzena (Menedżer Zdrowia, 2009)
Na VIP-ów czekają nowoczesne pokoje w szpitalach MSWiA na terenie całego kraju oraz przychodnie w Domu Poselskim, i w pobliżu sal obrad sejmowych. W ubiegłym roku za świadczenia dla nich zapłacono 1,5 mln zł. I choć za ich leczenie płacimy my wszyscy, cięć w budżecie ochrony zdrowia VIP-owie bać się nie muszą.