Porządek w papierach - Nyczaj, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2009)
W ochronie zdrowia funkcjonuje ponad 100 rejestrów medycznych i publicznych będących ważnym źródłem informacji o systemie opieki zdrowotnej. Korzystanie z nich ma ułatwiać wiele przepisów prawnych, w tym ustawa o informatyzacji podmiotów realizujących zadania publiczne.