Głód w polskich szpitalach - Doniec, Katarzyna (Menedżer Zdrowia, 2009)
Żywienie jest integralną częścią procesu leczniczego. W przypadku wielu chorób prawidłowa dieta stanowi warunek sukcesu terapii. Tymczasem jest z nią w szpitalach fatalnie. Raporty alarmują – pacjenci są głodni, niedożywieni i karmieni w niewłaściwy sposób.