Obraz zawsze pod ręką - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2009)
Coraz lepszy sprzęt wprowadzany na rynek, konieczność oszczędności i dostęp do Internetu powodują, że dyrekcje placówek służby zdrowia chętniej sięgają po rozwiązania związane z telemedycyną. W naszym kraju szczególnie dynamicznie rozwija się teleradiologia.