Zaczęło się od portu lotniczego Rozmowa z Anną Rulkiewicz-Kaczyńską - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2009)
Rozmowa z Anną Rulkiewicz-Kaczyńską, prezes Grupy LUX MED, Menedżerem Roku 2009 w Ochronie Zdrowia, kategoria NZOZ – Z pewnością dążyć będziemy do dywersyfikacji naszych usług. Pierwszy krok w tę stronę już zrobiliśmy. Przejęliśmy prowadzenie domu pomocy Tabita w Warszawie. Myślimy poważnie o zaangażowaniu się w ten rodzaj działalności. W grę wchodzą domy opieki nad ludźmi w podeszłym wieku i przewlekle chorymi. Na pewno chcielibyśmy także zainwestować w diagnostykę, laboratoria. Myślimy również o wejściu na rynek szpitalny – mówi Rulkiewicz-Kaczyńska.