Gambit Obamy - Fedorowski, Jarosław J. (Menedżer Zdrowia, 2009)
Pierwszy raz w historii wszyscy Amerykanie mają mieć dostęp do korzystnego jakościowo i finansowo ubezpieczenia zdrowotnego. Przewiduje to nowa ustawa zdrowotna ( The Affordable Health Care for America Act ), przegłosowana przez Kongres 7 listopada 2009 r. stosunkiem głosów 220 do 215. Pozostało jeszcze głosowanie w Senacie.