Jak się schylić po pieniądze? - Mazur, Bogusław (Menedżer Zdrowia, 2009)
Jak pozyskać pieniądze z 7. programu ramowego na badania naukowe w obszarze medycyny i zdrowia? – pod takim hasłem w auli Uniwersytetu Medycznego w Łodzi odbyła się 28 października 2009 r. konferencja szkoleniowa. Zorganizował ją Uniwersytet Medyczny wraz z Krajowym Punktem Kontaktowym Projektów Badawczych UE, we współpracy z Regionalnym Punktem Kontaktowym przy Uniwersytecie Łódzkim. Patronat objęli: minister zdrowia Ewa Kopacz, przewodniczący Europarlamentu Jerzy Buzek oraz rektor Uniwersytetu Medycznego w Łodzi prof. Paweł Górski. Patronem medialnym imprezy był Menedżer Zdrowia.